33.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 14, 2024

Крепостта Овеч в Провадия спечели в осмите годишни награди в туризма

Най-четени

Още публикации

Крепостта Овеч в Провадия спечели гласовете на българите в осмите годишни награди в туризма. Церемонията по връчването им беше късно снощи.

Отличието в категорията „Изборът на българите“ връчи министърът на туризма Зарица Динкова.

Онлайн вот определи носителите на призове в деветте категории в конкурса на ведомството. 

Кандидатите, които бяха допуснати до финалната фаза на конкурса и се бориха за призовете, бяха почти 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя е определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в България. 

Село Неофит Рилски спечели наградата за туристическа дестинация. Туристически комплекс в селото бе отличен в категория „Туристическа атракция/обект/събитие“, а къмпинг в населеното място спечели наградата в категория „Иновация“. 

Победителите в Годишните награди в туризма получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации