24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

Можете да посетите Аквариума във Варна безплатно утре

Най-четени

Още публикации

Аквариумът във Варна ще разкрие тайните на Черно море с вход свободен за жителите и гостите на града.

Множество типични черноморски видове, сладководни и екзотични декоративни риби. Това е само малка част от експозицията на Аквариум – Варна, до която жителите и гостите на града могат да се докоснат безплатно на 19 декември, Никулден по стар стил.

Варненският Аквариум ще бъде отворен за безплатни посещения от 11:30 до 16:00 ч., като част от инициативите за отбелязване на 30-ата годишнина от създаването на Българска морска камара.

В експозиционните зали на Аквариума са изложени колекции от черупчести мекотели и препарирани риби и влечуги от различни райони на Световния океан. Представена е информация за хидробиологичните и хидрохимични характеристики на Черно море, както и за основните елементи на морските хранителни вериги.

Варненци и гостите на града ще могат безплатно да разгледат и диафонизираните обекти от колекцията на Аквариум – Варна – риби, влечуги и безгръбначни, оцветени чрез специална техника, позволяваща ясно проследяване на вътрешното устройство на организмите.

Аквариумът е част от Института по рибни ресурси – Варна (ИРР), към Селскостопанска Академия (ССА, София). Институтът разполага с богата библиотека, с повече от 30 000 книги, учебници и периодични издания в областта на морската биология, хидрохимия, океанография, ихтиология, рибарство и рибна индустрия, марикултури, акваристика и др. В библиотеката се пазят уникални книги и карти от 19 век.

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации