13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Родителите вече ще имат достъп и до електронното здравно досие на децата си

Най-четени

Още публикации

Функционалността на Националната здравноинформационна система е допълнена и вече е възможно родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко Стефановски.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в „Информационно обслужване“ АД, посочи, че вече всички родители, притежаващи електронен подпис, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве.

Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис, отбеляза той.

Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др.

Електронното досие, което се поддържа на сайта на НЗОК, е само за здравноосигурени лица, посочи Александър Огнянов, директор на дирекция „Здравно-информационни системи“ в Министерството на здравеопазването. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор с Касата, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани, посочи още Огнянов.

Източник: БТА

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации