18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 6, 2024

Google „изгоря“ със 700 млн. долара заради нарушения на правилата за лоялна конкуренция

Най-четени

Още публикации

„Гугъл“ (Google) ще плати 700 милиона долара поради нарушения на правилата за лоялна конкуренция в САЩ. Това сочат условията на споразумение, постигнато от технологичната корпорация с щатските власти, което е депозирано във федерален съд в Сан Франциско, предаде Си Ен Ен.

Компанията се е съгласила и да допусне по-голяма конкуренция при предлагането на онлайн приложения в своя електронен магазин „Гугъл плей“ (Google Play).

„Гугъл“ ще внесе 630 милиона долара от сумата по споразумението във фонд в подкрепа на потребителите, които са били засегнати от нелоялните търговски практики. Компенсацията засяга около 102 милиона души. Всеки от тях ще получи по най-малко 2 долара от фонда. Потребителите ще бъдат компенсирани и с допълнителни средства в зависимост от техните плащания към „Гугъл плей“, които са направени между 16 август 2016 г. и 30 септември 2023 г., се казва в съобщението относно антитръстовото споразумение.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации