23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Приеха окончателно Бюджет 2024

Най-четени

Още публикации

Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на Проектозакона за държавния бюджет за 2024 година. Това бяха последните текстове, които трябваше да бъдат приети от комисията и той да влезе за обсъждане от депутатите в пленарна зала.

В приложението са инвестиционните проекти на общините, които държавата да финансира. Министерството на финансите е събрало всички предложения на общини, които са постъпили във ведомството вчера до обяд и вече са внесени в Народното събрание, каза заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев поздрави Министерството на финансите за добрата организация за събиране на проектите. Списъкът е отворен, през март ще бъде коригиран и допълнен. През януари нищо не се работи, така че няма драма, ако някой проект не е включен в списъка сега, каза председателят на комисията Йордан Цонев.

На заседанието беше одобрена и методиката, с която МФ ще начислява и събира таксите от операторите на хазартни игри. В неделя комисията прие увеличение на таксите, като за някои то е до 4 пъти. С методиката се определя колко ще плащат операторите, които имат действащ лиценз. Новата такса ще се събира само за времето от 1 януари 2024 година, а няма да важи за стари периоди, обясни Людмила Петкова, заместник-министър на финансите. Всички нови лицензи ще бъдат с новата, по-висока такса, дори документите за тях да са дадени за разглеждане от НАП преди началото на 2024 година, допълни тя.

Източник: БТА

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации