30.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 14, 2024

Варна подписа два договора за 800 хиляди лева да се рекламира на немския пазар

Най-четени

Още публикации

Немският туристически пазар е атрактивен за Варна и благодарение на тези два договора Варна ще проведе две мащабни маркетингови кампании за привличане на немски туристи. Това коментира в столицата вчера, понеделник, заместник-кметът Павел Попов на церемонията по подписването на двата договора с Министерството на туризма по Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България.


Двата проекта, които ще се реализират са „Варна – дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища“ и „Варна – магията на морето“. Те се изпълняват в партньорство с концесионера на Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ и две туроператорски фирми, каквото е условието по програмата.


В изключително кратки срокове след началото на новия мандат успяхме да включим Варна в тази безспорно полезна процедура. Навременна бе реакцията и на новия Общински съвет, който одобри кандидатстването, коментира заместник-кметът. По-информирани туристи не просто биха повишили заетостта на хотелските легла, а биха превърнали Варна в център на комплексно преживяване с разностранен положителен ефект върху местната икономика, каза още заместник-кметът.


Средствата, които община Варна ще получи по двата проекта, са близо 800 000 лева, като делът на вложените собствени средства е минимален – 33 120 лева. Благодарение на безвъзмездната финансова помощ по мярката, привлекателността на Варна като туристическа дестинация ще получи широка реклама на немския пазар.


По думите на Попов, премахването на посредниците от маркетинговата верига ще направи рекламата на конкурентните предимства на Варна по-ефективна и ще има по-висока добавена стойност към местната икономика.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации