8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Община Варна получи две награди в конкурса „Добри практики“ 2023

Най-четени

Още публикации

Община Варна получи две награди в конкурса „Добри практики“ 2023. Грамотите бяха връчени на заместник-кмета Павел Попов в рамките на  официална церемония в София. Организатор на конкурса е Институтът по публична администрация. 

Община Варна бе отличена с второ място в категория „Социална отговорност“, за дейността на дирекция „Образование и младежки дейности“. Призът се връчва за  разработена и внедрена практика „Прием на деца, отложени от задължително обучение в първи клас в подготвителни групи за задължителна предучилищна подготовка в общинските училища“. Основната цел на практиката е защита правото на равен достъп до образование на децата със специални образователни потребности в задължителната предучилищна възраст.

Грамота в същата категория „Социална отговорност“ получи и дирекция „Превенции“. Отличието й бе дадено за Програмата за превенция на употребата на наркотични вещества сред учениците V-VII клас. 

Две грамоти бяха присъдени и на Сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. Те са за добри практики в двете социални услуги, изпълнявани от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Ривиера“ и от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на пълнолетни лица с увреждания „Чайка“. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации