25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

Очкава ли ни силен летен сезон?

Най-четени

Още публикации

Идното лято очакваме повече туристи от Великобритания. Засилен е интересът към нашите курорти. Това каза Илин Димитров, секретар на президента Румен Радев по туризъм. Той припомни, че тази година българският туризъм бе представен на специално роудшоу на Острова. Британската публика и туристическият бизнес бяха запознати с дестинации у нас. 

Бившият служебен министър отбеляза, че през изминалия летен сезон бе отчетен ръст, той приключи с 4,8 млн. регистрации. Прогнозите за идващото лято засега са добри, каза още експертът. Първоначално индикациите са добри, после има едно плато, което ако успее да преодолеем, ще има добри резултати, допълни Димитров. Като добра практика за промотиране на България, инициатива на служебния кабинет, определи организирането на т.нар. роудшоу.

Той отново подчерта, че парите за реклама за туризъм са нищожни, като се има предвид, че секторът допринася за 8% от БВП.

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации