14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Плащат по 100 долара на хора от Варна да протестират в София

Най-четени

Още публикации

Плащат по 100 долара на човек за участие в митинг срещу Украйна, който се стяга от проруски сили пред президенството. Това твърди пред Нова тв Олена Коцева,председател на Сдружението на украинските организации в България.

Тя посочи, че вероятно демонстрацията ще се проведе пред президентството по обяд, когато повечето хора са на работа. Коцева твърди още, че в него ще участват хора, идващи от Варна, срещу заплащане в размер на 100 долара. Друга информация е, че на митинга ще бъде развято украинското знаме, отново за заблуда на обществото.

„Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото не е в полза, а в голяма вреда не само за Украйна, а и за България“, заяви Олена Коцева.

По думите ѝ по време на демонстрацията ще има призиви за мир, но за сметка на Украйна и нейните територии.

Има и идея президентът Румен Радев да бъде поканен за медиатор между Москва и Киев. „Не Украйна е започнала войната“, припомни Коцева. Тя добави: „Това са руските опорки. Ние всички сме запознати с плановете на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е представил отдавна. Те включват задължително оттегляне от териториите на страната, както и репарации, защото страната търпи огромни щети на икономиката и екологията.“

Коцева е категорична, че българската държава не бива да позволява подобни демонстрации, както и руска пропаганда от страна на медиите, най-вече от обществените.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации