5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 21, 2024

Седем телефонни измами за ден във Варна

Най-четени

Още публикации

7 телефонни измами са предотвратени в рамките на вчерашния във Варна. В единия от случаите 94-годишна варненка е оставила 1 500 лева на посоченото от измамниците място. След намесата на полицията, парите са намерени непокътнати и са върнати на потърпевшата. При останалите случаи, от вчера, измамите са предотвратени, преди потенциалните жертви да дадат исканата сума, съобщават от варненската полиция.

Схемите, които измамниците са използвали, са „Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция“ и „Пострадал роднина при ПТП“.

Хората да не се  подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора, призовават от МВР и съветват при съмнителни разговори веднага да се подаде сигнал на телефон 112.

Близки да разясняват на възрастните си роднини за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации