27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Кметът Благомир Коцев отвори прозорците на кабинета си, за да поздравят коледарите варненци

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев наруши досегашния протокол и покани коледарите, дошли в Общината, в кабинета си. Навръх Игнажден на гости на кмета бяха учениците от СУ „Елин Пелин“, а по-късно и от Първа езикова гимназия. Те изпълниха ритуали, песни и наричания за здраве и благополучие. Учениците от училище „Елин Пелин“ поздравиха варненци с коледарска песен и наричане, а кметът отвори прозорците на кабинета си и се включи в поздрава към варненци.

„Радвам се, че на този светъл празник Игнажден, вие спазвате българските традиции. Смятам, че всички трябва да го правим. Поздравявам ви и ви пожелавам да сте здрави! Хубави и светли Коледни и Новогодишни празници и успешна Нова 2024 година!“, обърна се кметът към коледарите.

Коледарите от училището на кмета – Първа езикова гимназия – пък се осмелиха да седнат в кметския стол, като пръв това направи Мартин от 11 клас, последван от свои съученици и дванадесетокласници. Младежите заявиха, че искат да продължат образованието си, а по-голямата част от тях бяха категорични, че ще останат да се развиват във Варна. Ръководителят им г-жа Нели Димова покани кмета и заместник-кмета Павел Попов, който също е възпитаник на училището, да посетят Първа езикова гимназия. Двамата обещаха да направят това заедно с тогавашния им класен ръководител.

Изпълнителите бяха аплодирани от председателя на Общинския съвет Христо Димитров и представители на дирекции в Общината. За общата снимка те избраха портрета на Васил Левски в кабинета на кмета Благомир Коцев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации