25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

Благомир Коцев: Образованието ще бъде основен фокус на нашето управление

Най-четени

Още публикации

Образованието и бъдещето на нашите деца е моя лична кауза. През този мандат те ще бъдат основен фокус на нашето управление. С тези думи кметът Благомир Коцев посрещна представителите на двете работодателски организации с сферата на образованието във Варна – Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и на Сдружението на директорите в средното образование – Община Варна.


Те бяха първите, поканени на неформална среща на чаша вино в сградата на Общината. С тази покана кметът Коцев възстанови прекъсната през миналите години традиция за редовни неформални срещи и директни разговори с учителите и директорите от общинските учебни заведения.


Благомир Коцев ги призова да се мобилизират, за да могат варненските училища и детски градини да се възползват от всички възможности за финансиране – националните програми на МОН, Плана за възстановяване и устойчивост, структурните фондове на ЕС.


За целта директорите на учебните заведения, съвместно с Дирекция „Образование и младежки дейности“, ще изготвят план за редовни срещи, в които, в пряк контакт с кмета Благомир Коцев и заместник-кмета по образованието Павел Попов, да излагат своите идеи и предложения.


„Да направим така, че през следващите години Варна да бъде шампион в сферата на образованието в цялата страна“, призова кметът Коцев. От своя страна Светлан Илиев – регионален председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и директор на СУЕО „Александър С. Пушкин“ във Варна – обеща от името на двете работодателски организации, че директорите ще съдействат на кмета на Варна в сферата на образованието.


На територията на Община Варна има 45 общински училища и 51 детски градини. В системата на общинското образование е и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).


На неформалната среща присъства и д-р Ирена Радева – началник на РУО – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации