21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Касапница в Прага! Стрелец уби баща си и още 15 души в Карловия университет, ликвидиран е (ВИДЕО)

Най-четени

Още публикации

Извънредно! Въоръжен студент разстреля 15 души и рани други 25, след като откри огън от покрива на един от най-елитните университети в Прага днес, съобщи в. “Дейли мейл”.

Масовият убиец първо застрелял баща си в съседно село, после отишъл в сградата на Факултета по изкуства на Карловия университет в чешката столица, където започнал да стреля на месо. Според свидетели той бил въоръжен поне с два вида дългоцевно оръжие. Площад “Ян Палах”, на който се намира факултетът, е в центъра на града, близо до любими места за разходка на туристи
Няма пострадали българи, съобщи българското МВнР.


Не е имал някакви искания, затова полицията изключва хипотезата тероризъм.


Смята се, че 24-годишният убиец Давид Козак е бил вдъхновен от стрелба в училище в Русия по-рано тази година, при която 14-годишната Алина Афанаскина ликвидира 9 души. Стрелецът от Прага пък имал подозрителен акаунт в руската социална мрежа “Телеграм”.

Според властите жертвите са поне 15, 24 души са ранени. 

Смразяващи кадри, споделени в местни медии, показват как 24-годишният студент, облечен в черно, насочва автомат към хората отдолу, докато стои на покрива на сградата на Факултета по изкуствата.

Ужасени студенти и туристи бяха забелязани да бягат от сградата, докато се чували изстрели в една от най-популярните туристически точки в Европа. Свидетели твърдят, че стрелецът е набелязвал жертвите си една по една на случаен принцип.

Ужасяващи снимки показват уплашени студенти, свити на перваза високо на балкона в опит да се скрият от стрелеца, след като на други е казано да се барикадират в залите.

Елитни полицаи бяха забелязани да нахлуват в сградата на факултета по изкуства, където стрелецът е бил студент. Тялото му е намерено в района. Все още се изяснява дали се е самоубил, или е загинал от куршум на полицията. Има сведения, че е посегнал на живота си.

Според официалната информация обаче полицията го е ликвидирала точно час след началото на касапницата.

Видео тук:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F1487852458732533%2F&show_text=false&width=267&t=0

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации