12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Няма да полагат нови пешеходни пътеки на кръговите на бул. „Левски“ във Варна

Най-четени

Още публикации

Широка дискусия във вчерашното заседание на комисията по безопасност на движението предизвика предложението на велоклуб „Спартак“ за изграждане на пешеходни пътеки по едни от най-натоварените булеварди във Варна.

Предложението бе едната пътека да бъде поставена на бул. „Вл. Варненчик“ – при пресичането му с бул. “Васил Левски” (кръгово движение под Автогарата), по направленията север-юг и юг-север.

Второто предложено място е на кръговото кръстовище на бул. „Левски“ с бул. „Сливница“, а третото – на бул. „Левски“ с бул. „Цар Освободител“.

В рамките на дебатите в комисията “Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ към общински съвет Варна стана ясно, че полагането на пътеки на тези кръстовища би било опасно за пешеходците.

Решението е изграждане на надлези или подлези, но не и на маркировка на нивото на автомобилния поток, бе изтъкнато по време на заседанието.

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации