31.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 21, 2024

Почивните дни през 2024 г.

Най-четени

Още публикации

През 2024 г. най-малко ще работим през месеците май, септември и декември – по 19 дни, а най-много през юли и октомври – 23 дни. Годината има 251 работни дни, които стандартно са 2008 работни часа, а празничните дни са 14.

През първия месец от годината почивен е само 1 януари.

През февруари няма допълнителни почивни дни. Освен това годината е високосна и добавя един работен ден – 29 февруари, четвъртък.

През 2024 г. Националният празник 3 март се пада в неделя. Затова почивен ден е и понеделник – 4 март. Така се оформя дълъг уикенд от три дни.

През април няма допълнителни почивни дни.

Най-много почивни дни ще има през месец май. Тогава ще почиваме на 1 май – Празника на труда, сряда. Великден през 2024 г. се пада на 5 май, почивните дни тогава са четири – 3, 4, 5, и 6 май.

На втория ден от Великден – 6 май, отбелязваме Денят на храбростта и Гергьовден. Допълнителни почивни дни за този празник обаче няма да има. 7 май е работен ден, тъй като според Кодекса на труда, когато официалните празници съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени. 6 май – Гергьовден, през 2024 г. е в понеделник.

В края на месеца се оформя още един дълъг уикенд. 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се пада в петък. Така заедно с уикенда – 25 и 26 май, се оформят три последователни почивни дни.

През юни, юли и август няма допълнителни почивни дни.

През септември ще има два дълги уикенда. 6 септември – Денят на Съединението, е в петък, така ще почиваме последователно на 6, 7 и 8 септевмри. Денят на Независимостта – 22 септември, през 2024 г. е в неделя, заради което почивен ще бъде и следващият ден – 23-и – понеделник.

През октомври и ноември няма допълнителни почивни дни.

През декември коледните празници са в средата на седмица и почивни ще бъдат само 24, 25 и 26, т.е. вторник, сряда и четвъртък. Така всъщност в празничната седмица работни дни ще са само понеделник и петък.

Последният ден в годината – 31 декември, се пада във вторник, но той е работен.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации