31.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, юли 23, 2024

Благомир Коцев събра кметовете на варненските села

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев се срещна с кметовете на селата в общината – Константиново, Казашко, Тополи, Звездица и Каменар. Заедно са обсъдили комуникацията и съвместната работа занапред.

Ето какво написа кметът в социалните мрежи:

„С кметовете на селата в общината – Константиново, Казашко, Тополи, Звездица и Каменар – обсъдихме комуникацията и съвместната работа занапред. Кметовете посочиха, че в тези села живеят реално близо 10000 души. Разказаха ми, че имат сходни проблеми: липса на канализация в три от селата, недостиг на вода в едното, неизградени спортни и детски площадки. Някъде има некачествени ремонти, а навсякъде – твърде малко пари за запълване на дупките по улиците. В две от селата вече има запълнен капацитет на гробищните паркове, за което са писали докладни. И навсякъде – един общ проблем: имат нужда от видеонаблюдение и по-интензивно полицейско присъствие.

Заварените проблеми са факт, но аз мисля, че голяма част от тях, освен набавянето на парите, е решима чрез по-добра комуникация и излизане извън чиновническия режим. С повече срещи, диалог и работа на терен на администрацията заедно с кметовете на кметства много от въпросите могат да се решават по-ефективно. Аз благодаря за поканата, след Нова година лично ще се уверя на терен, при тях, кои са неотложните действия, които да подобрят условията за живот на хората в селата до Варна. Със сигурност поемам ангажимента пред тях, че кметът на Варна ще е достъпен и в диалог с кметствата, за да върви работата по-бързо.“

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации