21.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Имотите все още поскъпват

Най-четени

Още публикации

Цените на жилищата в страната са скочили с 2.7% през третото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното, става ясно от данни на Националния статистически институт (НСИ).

Какво се случи през третото тримесечие на 2023 г.?

Цените на имотите в столицата добавят 3.8% след по-голям ръст при новите жилища (6.3%) и повишение при съществуващите имоти от 2.1 на сто. Ръстът за Варна е от 3.3 на сто, докато поскъпването в Бургас е 4 на сто – след повишение на цените на новите имоти от 13.2%.

Най-сериозно повишение през тримесечието се наблюдава в Русе – 8.6 на сто, докато в Стара Загора и Пловдив имотите поевтиняват спрямо края на второто тримесечие. 

Годишни данни

Цените на имотите в Русе добавят 20% за едногодишен период, докато във Варна и Бургас се отчита ръст от 16.2 и 15.6 на сто, на фона на сериозно повишение при новите имоти, добавили 23.4 и 21.1 на сто.

Жилищата в София са със 7% по-скъпи спрямо година по-рано, докато в Пловдив се отчита ръст от 8.1 на сто. Най-малко повишение има в Стара Загора, където имотите добавят 4.6 на сто спрямо година по-рано.  

Източник: dariknews.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации