25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 23, 2024

Кървав инцидент: Робот нападна инженер във фабрика

Най-четени

Още публикации

Робот на Tesla нападна инженер във фабриката на компанията в Тексас. Роботът притиснал мъжа и забил „нокти“ в гърба и ръката му, оставяйки „кървава следа“, се казва в официален доклад за инцидента, съобщи Metro.

Друг работник е бил принуден да натисне бутона за аварийно спиране, за да освободи колегата си от хватката на робота, тъй като той не е успял да се измъкне. След това той паднал „на няколко метра“ в улей, предназначен за събиране на алуминиев скрап, според технологичния уебсайт The Information.

Твърди се, че инженерът е претърпял порезни рани, от които е останала кръв по пода на фабриката в Остин, но не се е наложило да бъде освободен от работа.

Роботът е бил един от трите, които е трябвало да бъдат изключени, за да може инженерът и неговите колеги да извършат поддръжка, но случайно е бил оставен включен.

В доклада се посочва, че роботът, който е проектиран да хваща и премества части от автомобили, е извършвал нормалните си движения, когато е станал инцидентът – с други думи, не е излязъл от строя.

Компанията за електромобили Tesla на Елон Мъск е длъжна да докладва за всички инциденти и злополуки на властите в окръг Травис, където се намира гигафабриката на фирмата, и на Администрацията за безопасност и здраве при работа (OHSA).

„Нападението“ на робота се е случило през 2021 г., но по-новите доклади сочат, че през 2022 г. един от всеки 21 работници във фабриката в Тексас е пострадал, като има и случай на нараняване на главата, което е оставило човека в неработоспособност в продължение на 127 дни.

Говорейки пред The Information, настоящи и бивши служители заявиха, че компанията е намалила разходите и е рискувала тяхната безопасност.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации