27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Откриха сензационна находка в Черно море (Видео)

Най-четени

Още публикации

Корабът е открит в средата на декември, след като силна буря на Кримския полуостров на 26-27 ноември промени подводния пейзаж в крайбрежната зона

Край бреговете на Севастопол в района на 35-та брегова батарея е открит потънал кораб. Произходът му все още е неизвестен, съобщава РБК-Украйна като се позовава на „Крым. Реалии“, предаде агенция Фокус.

Както отбелязва изданието, за находката е съобщил местен жител, който се е гмуркал във водите край бреговете на Севастопол.

В съобщението се посочва, че корабът е открит в средата на декември, след като силна буря на Кримския полуостров на 26-27 ноември промени подводния пейзаж в крайбрежната зона.

„Гмурнах се да видя какво интересно може да има на дъното и след известно време разбрах, че на дъното има нещо, направено от човешка ръка“, е заявил плувецът.

Както пише „Крым. Реалии“, металният корпус на кораба говори за неговата относителна модерност.

„Въпреки това не е възможно да се намерят никакви идентификационни знаци, които биха могли да разкрият историята на кораба“, посочва украинската медия.

Крим беше обхванат от тежка буря на 26 ноември. Медиите нарекоха бурята в Черно море най-силната за последните 100 години. Тогава без ток останаха половин милион абонати.

Снимка: Кадър YouTube

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации