23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края

Най-четени

Още публикации

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Устойчивото финансиране е много важно. Бюджет 2024 като цяло не е лош, допълни той, предава NOVA.

„Инфлацията беше покрита с ръста на средната работна заплата, по данни на НСИ. Тя обаче продължава да расте. Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво купува от магазина. 40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева. С тези възнаграждения не можем да задържим тези, които работят у нас“, коментира той.

По думите му около 350 млн. лева все още липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. „В земеделието нямаме никакви увеличения на заплатите,  градският транспорт наскоро получи някакви средства. Там остава напрежението. В здравеопазването също няма ръст. В този сектор през януари също ще има напрежение със сигурност. Проектната готовност по капиталовата програма е доста ниска. Държавните структури има голям риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част“, смята Димитров. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации