23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

В дните около Нова година: Въвежда се промяна в движението по участъци от АМ „Хемус“

Най-четени

Още публикации

На 29 декември /петък/ – в последния работен ден преди почивните дни за Нова година, от 12:00 ч. до 20:00 ч., и на 30 декември /събота/, от 8:00 ч. до 14:00 ч., се въвежда промяна в организацията на движението и временно се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона в посока Варна по участък от АМ „Хемус“ между 30-ия до 47-ия км. Ограничението е поради очаквания засилен трафик за предстоящите три почивни дни за посрещането на новата 2024 г. и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол“ и „Правешки хановe“, съобщиха от АПИ.

Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“, при 30-ия км, по пътя София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ /при 47-и км/, от където ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“. В зависимост от метеорологичните условия и натовареността на движението и при необходимост е възможно преминаването на МПС над 12 тона да се ограничи и в участъка от п. в. „Правец“ /при 52-и км /до пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3. 

На 1 януари 2024 г. от 11:00 ч. до 20:00 ч. за всички видове превозни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде ограничено движението по участъци от АМ „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“. Целта е в последния почивен ден за пътуващите от Варна към София да бъдат осигурени по две ленти в тунелите.

Шофьорите, пътуващи към Ботевград и Варна ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут – от пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 и път II-17, а при п. в. „Ботевград“ ще продължават по АМ „Хемус“. При п. в. „Правец“ движението ще се пренасочва по път I-3 и при п. в. „Осиковска Лакавица“ ще продължава по автомагистралата. 

От АПИ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации