23 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Населението на света ще надхвърли 8 милиарда на 1 януари

Най-четени

Още публикации

Населението на света се е увеличило със 75 милиона души за тази година и на 1 януари ще надхвърли осем милиарда души, предаде Асошиейтед прес, като се позова на данни на Бюрото за преброяване на населението в САЩ.

Световният ръст на населението за изтичащата година е бил малко под 1 процент. С началото на новата година се очакват средно 4,3 раждания и два смъртни случая на секунда, сочат прогнозните данни на американското Бюро за преброяване на населението, предава БТА.

Коефициентът на растеж на населението на САЩ през изминалата година е бил 0,53 процента, наполовина по-малко от стойността на този показател в международен мащаб. Населението на САЩ се е увеличило с 1,7 милиона души и навръх Нова година страната ще има население от 335,8 милиона души.

Ако настоящият темп на нарастване на населението се запази до края на десетилетието, то може да се окаже декадата с най-бавно нарастване на числеността на жителите на САЩ в историята на страната, като прогнозният коефициент на растеж между 2020 г. и 2030 г. е под 4 процента. Това посочва Уилям Фрей, експерт по демография към американския мозъчен тръст за публична политика Институт Брукинг.

Десетилетието с най-малък растеж на населението на САЩ засега е четвъртото на миналия век, което е засегнато от последиците от Голямата депресия. Тогава коефициентът на растеж е бил 7,3 процента.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации