8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Кметът на Варна обяви приоритетите си за 2024 г.

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев направи равносметка за изминаващата година и обяви приоритетите, по които ще работи през новата 2024-та.

Ето какво каза той:

„В последния работен ден за годината правя равносметка за изминаващата 2023-та.

Най-важното, което постигнахме като общество, бе да кажем „стига толкова“ на порочния модел на управление на любимия ни град. Гласувахте ми доверие да оглавя тази битка и тя ще бъде най-важната в мандата ми.

Тя преминава през разобличаване на корупционните практики и осветляване на замесените лица – както тези в общинската администрация, така и онези отвън.

Този процес вече започна, а резултатът от него може да се види в кадровите решения, които взех в 50-те дни, откакто съм в Общината.

Но за да вървим напред, трябва да гледаме повече в бъдещето, отколкото в миналото. Затова и приоритетите, по които ще работя през 2024 г., са свързани със:

– Стартирането на ремонта на Аспаруховия мост

– Решаването на съдбата на „Дупката“

– Подобряване на сметоизвозването и градското осветление

– Завършването на „предизборните ремонти“

– Проектирането и ремонта на над 50 обекта, за които ни бяха отпуснати 100 млн. лв. от държавата

– Подобряването на работата на общинските институции – на социалните домове, на административното обслужване, на образователни учреждения, на приюта за безстопанствени животни в Каменар и на много други

Варна ще върви по пътя на естественото си космополитно развитие. Няма да позволя да бъда отклонен от тази посока, защото това искат варненци – да живеят в модерна морска столица, убедени, че именно тук ще развиват кариерата си и тук ще отглеждат децата си.“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации