16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Благородно! Роднини на 35-годишна жена в мозъчна смърт дариха ораните й в навечерието на Новата година

Най-четени

Още публикации

Двадесет и втората донорска ситуация за 2023 г. е реализирана в навечерието на 31 декември в УМБАЛ „Св. Анна“ – София, съобщават от ИА „Медицински надзор“.

Това става възможно след като близките на изпаднала в мозъчна смърт 35-годишна жена вземат благородното решение да дарят нейните органи и да дадат шанс за живот на други хора.

„Днес текат обсъждания и изследвания на подходящите реципиенти от листата на чакащите за трансплантация. След приключване на процеса по трансплантации, ще обявим допълнителна информация за пациентите“, съобщават от агенцията.

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на жената и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

През изминалата година са реализирани 22 донорски ситуации в страната. Благодарение на изключително благородното решение на близките на донорите е дарен, чрез органна трансплантация, шанс за живот на 42-ма български граждани и 6-ма граждани в ЕС.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации