23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Кошмар! Пиратка гръмнала в лицето на 9-годишно дете, друго 3-годишно остана без два пръста на ръката

Най-четени

Още публикации

Две деца са пострадали заради неправилното използване на пиротехника в Бургас и са приети в болница. При единия случай фойерверк гръмва в лицето на 9-годишно дете.

„Майката докара детето в Спешното отделение. Имаше изгаряния по лицето и увреждане на едното око. Приехме го, промихме раните и го обезболихме, защото болките са много големи. Извикахме офталмолог по спешност, който установи, че травмите на окото не са много сериозни. Има засягане само на външния слой. Детето беше изписано в добро състояние“, разказа по Би Ти Ви д-р Николай Добрев лекар в спешното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„Майката беше изключително притеснена и не успя да каже как е станал инцидентът. Детето също не можеше да каже заради стреса“, каза той.

При друг случай пиратка гръмва в ръката на 14-годишно дете от Несебър. То е минало през ортопед. Имало е разкъсвания на ръката. Детето е в отделението и се лекува.

„Пиротехниката – това са взривни вещества. Не трябва да се използват от и покрай деца. Могат да разкъсат кожата, крайници, да увредят трайно зрението, димът е вреден за дихателните пътища. Отговорността е на родителите, обществото и държавата, за да не използват деца пиротехника“, каза д-р Николай Добрев.

Най-фрапиращият случай е от София – 3-годишно момченце остана без два пръста на ръката заради пиратка.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации