16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 8, 2024

Монтират видеонаблюдние на 16 критични точки във Варна

Най-четени

Още публикации

На 16 критични точки в града ще бъде експериментално монтирано видеонаблюдение. Тава ще бъде първата стъпка за тестване на нова система за борба с микросметищата около контейнерите и големите незаконни сметища. Ако тази система работи добре, ще бъде приложена и на други критични места. Това съобщи в интервю за Радио Варна кметът на Варна Благомир Коцев. 

Той допълни, че за предотвратяване на замърсяването основна роля имат еколозите към районните кметства. Това са 49 служители, които трябва ежедневно да обхождат районите и своевременно да подават сигнали за нарушения, а до момента не са правили редовни инспекции, констатира Коцев.

В началото на следващата седмица ще се проведе официална среща с представители на фирмата, ангажирана със сметопочиственето и сметоизвозването. Отчетите показват, че от 90 милиона лева, предвидени за 5-годишния срок на договора, са усвоени едва 40 милиона лева. По думите на кмета това означава, че общината е заложила достатъчно бюджетни средства за тези дейности, но те не са пълноценно усвоени. Досегашната практика е показала, че нито повишаването на сумите в годишната план-сметка за чистота, нито налагането на глоби на сметопочистващите фирми дават желания резултат. Решение на проблема може да се търси в по-добрия синхрон между общината и фирмата, каза още кметът.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации