8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Благомир Коцев: Планираме изграждането на нов приют за безстопанствени кучета

Най-четени

Още публикации

Планираме изграждането на нов приют за безстопанствени кучета. На този етап това е само идея, но ще заложим средства в следващите бюджети и ще търсим възможности за финансиране. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев пред медии днес.

Трябва да има изцяло нова концепция как да изглежда един приют и той да е съобразен с европейските стандарти, каза още Коцев. По думите му е недопустимо животните да лежат на бетонни площадки, без слънчева светлина, очевидно недохранени, каквито снимки се споделят в социалните медии.

Ще бъдат предприети конкретни мерки, ще има кадрови промени. Служителите в приюта трябва да бъдат избрани по много конкретни критерии и един от тях е отношението към животните. Те не трябва да приемат задълженията си като дежурна работа, а да я вършат съвестно. Аз също съм собственик на животно и съм приел това като лична кауза, каза още кметът.

По думите му, ще бъдат въведени нови практики от чужбина. Имаме възможност да комуникираме с приюти и организации, които работят извън страната и прилагат най-добрите световни практики, каза още Коцев. Той даде за пример организация от Италия, с която вече е в контакт.

Ще се придържаме към мерките в общинската наредба – залавяне на кучета, кастрация  и връщане по места, каквато е и световната практика. В Приюта трябва да бъдат задържани само кучетата, които могат да бъдат опасни, ако са оставени в градската среда, каза още кметът.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации