23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Кметът Коцев: В следващите месеци гражданите ще забележат резултатите от инвестиционните проекти

Най-четени

Още публикации

През 2024 година ще работим по проектиране на десетки обекти и съоръжения, които през 2025 година да бъдат изградени. Резултатите ще бъдат забелязани още следващите месеци. Това отговори кметът Благомир Коцев по време на четвъртото заседание на Общинския съвет на Варна на въпроси на общинските съветници.  


В тези почти два месеца, от началото на мандата, работихме по много проекти, които се опитахме да намерим в готово състояние в Община Варна, за да ги подадем за финансиране в рамките на бюджета на държавата за 2024 г., посочи кметът, визирайки подготовката на подадените от Община Варна над 50 проектите за 100 милиона лева, които през 2024 година да се реализират.


За съжаление, заварихме Община Варна без висока проектна готовност – такава, че обектите да са проектирани, да са технически напреднали и да е възможно да бъдат реализирани през 2024 г. Затова сме заложили за настоящата година проектиране на десетки обекти и съоръжения, вкл. спортни, каквито въпроси имаше. Макар че спортните и образователните проекти ще се финансират целево по други програми – към съответните министерства, посочи още кметът.

Той обобщи, че наследството във Варна е такова, че изисква много работа от новия екип, за да се навакса изоставането в проектната готовност и увери, че още в следващите месеци гражданите ще забележат резултатите от инвестиционните проекти. Кметът пое ангажимент в следващата сесия да даде задълбочен отговор на всички питания на общинските съветници и по напредъка в подготовката на проектите.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации