31.2 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Варна използва първобитна система за контрол на уличното осветление

Най-четени

Още публикации

Автоматизирана система, която да дава по всяко време пълна информация за ефективността на уличното осветление. Това е начинът за справяне с друг ключов проблем в града – тъмните централни булеварди, квартални улици и алеи в Морската градина. Договорите на общината с фирмите, които поддържат уличното осветление, не са подновени. Предстои да се предприемат стъпки за провеждане на нови обществени поръчки, съобщи още кметът Благомир Коцев. Използваната в момента система за контрол на уличеното осветление във Варна е първобитна, коментира още той. Пример за това е Морската градина, където част от крушките светят в различен спектър, други пък не светят. Видеонаблюдението и осветеността са двете мерки, които ще подобрят условията в градската среда, така че тя да е не просто по-приветлива, но и по-сигурна за гражданите, коментира Коцев.

По отношение на проблемите в градския транспорт, които се очертават заради недостиг на автобусни шофьори, администрацията ще се опита да заложи в бюджета за тази година параметри, които да подобрят условията на труд в „Градски транспорт“. Припомняме, че дружеството се управлява от Общинския съвет и заплатите в него не се определят от общинската администрация, поясни кметът.

По думите му, има идея за пълна реорганизация и оптимизирането на транспортната схема на града. Времето за пътуване може да се съкрати с по-директни линии, така че пътят между два крайни квартала да не минава непременно през центъра на града. За целта общината може да използва услугите на външна консултантска фирма.

По отношение на спирките Благомир Коцев е категоричен, че при избора на нова фирма – концесионер, критериите ще бъдат прецизирани, за да не се допуска сегашното некачествено изпълнение.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации