24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

Екип на Спешна помощ изроди бебе в линейка

Най-четени

Още публикации

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ изроди бебе в линейка. Д-р Виола Игнатова заедно с акушерката Калинка Величкова е помогнала детето да се появи на бял свят, съобщава БНТ.

Сигнал за родилка с контракции на 2-3 минути е получен вчера сутринта около 07:30 часа. Повикването е за адрес в село Николаево край Плевен.

На място екипът установява 20-годишна жена, на която ѝ предстои да роди третото си дете. Оказва се, че раждането вече е започнало и бебето проплаква още в линейката. То е момиченце с тегло 2,920 кг и ръст 48 сантиметра.

„Изплака без аспирация. Всичко приключи успешно, след което закарахме майката и бебето във Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен. И двете се чувстват добре“, обясни д-р Игнатова.
Тя добави, че в практиката си е имала и други такива случаи, но различното при този е, че това е първото бебе, родено в линейка в Плевенско от началото на годината.

Преди да започне работа в ЦСМП – Плевен, д-р Игнатова работи във филиала в град Гулянци, където също се е налагало да изражда бебета в линейка. „Това е част от нашата рутинна практика“, каза лекарката.

„Раждането на новия живот е винаги тръпка“, допълни акушерката Калинка Величкова.
По думите ѝ, за да се извърши раждане извън болница са необходими умение на медиците и спокойствие. Роденото вчера бебе е кръстено Румяна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации