27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 26, 2024

Искат безплатна „Синя зона“ във Варна в почивните дни

Най-четени

Още публикации

Миналата година „Синята зона“ заработи в почивните дни, а работното време бе увеличено до 20 часа.

Това доведе до облекчаване на проблема с паркирането в центъра на Града.

Сега новите управляващи вероятно ще решат отново да доведат до връщане на кошмарното положение отпреди това, когато с часове не можеше да се намери място.

Съветниците от група „Алтернативата“ в Общинския съвет настояват за промяна в работното време на синята зона във Варна.

Предложението беше официално входирано от зам.-председателя на Общинския съвет Ивайло Костадинов, който е съветник от ПП „Има такъв народ“, предаде Морето.нет.

В него се посочва, че безспорно паркирането в синята зона допринася за оптимизиране на движението в централните градски райони.

„Във връзка със сигнали и оплаквания от граждани настояваме първо да се преразгледа работното време на синята зона. За жалост град Варна все още не е целогодишна туристическа дестинация, когато платено паркиране от 9 до 20 ч., в това число събота и неделя, би било удачна мярка“, пише още в предложението.

Съветниците предлагат работното време на синята зона да е от 9.00 до 18.00 часа, а през извън активния туристически сезон паркирането в почивните дни да е безплатно.

Те настояват и за по-голяма достъпност на чуждестранните гости на града за заплащане на синя зона.

Сред основните предложения е и промяна в принципа на работа на зоната: след изтичането на първите 3 часа всеки следващ час престой да се таксува на цена от 3 лв. за час.

„Така варненци, които имат спешна нужда да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го направят вместо да трябва да местят автомобила си на всеки 3 часа“, допълват съветниците от групата.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации