24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Камери са заснели извършителя на вандалския акт срещу паметника на граф Игнатиев във Варна

Най-четени

Още публикации

Множество записи от камери са иззети от мястото около бюст-паметника на граф Николай П. Игнатиев във Варна, който стана обект на вандалска проява тази нощ.

Това съобщи пред медиите зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов. На записите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след полунощ.

Вандалска проява във Варна! Събориха бюст-паметника на граф Игнатиев

„Около 45 минути по-късно той се оттегля по пешеходната алея към Морската градина“, уточни Михов. Лицето на извършителя обаче не се вижда. 

„В полицията е сформиран екип, който е извършил оглед на произшествието. Образувано е досъдебно производство и е уведомена прокуратурата“, съобщи комисар Михов и изказа мнение, че извършителят ще бъде разкрит. 

„Бюстът на граф Игнатиев, който е отделен от постамента, е прибран на сигурно място и ще бъде възстановен в най-кратки срокове“, каза Антония Йовчева от дирекция „Култура и духовно развитие“ в Община Варна.

Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан натиск, вероятно с лост, но не са повредени детайлите по постамента. Йовчева припомни, че сигнал за инцидента е подаден от гражданин тази сутрин около 9:00 часа към дежурния служител на Община Варна. 

Това не е първото посегателство върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди десет месеца той бе залят с боя. Тогава извършителят бе задържан за часове и предаден на съд. 

Източник: БТА

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации