23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Първите безплатни учебници за гимназисти вече са в платформата

Най-четени

Още публикации

Още от днес гимназистите могат да учат с безплатни учебници за 8-12-и клас, а техните учители и родители – да ги ползват свободно. Издателската група „Просвета“ реши да не чака новата 2024/2025 учебна година и отсега предоставя пълен достъп до всички свои електронно четими варианти на учебниците за горния курс. Те са налични в образователната платформа е-просвета и са по всички основни учебни предмети: български език и литература, математика, информатика, история, география, гражданско образование, философия, чужди езици (английски, френски, руски), химия, физика, музика, изобразително изкуство и други, съобщиха от издателството.

„Просвета“ е първото издателство в България, което отваря за свободно ползване учебниците за гимназистите в електронен формат (PDF) – дигитално копие на печатния учебник. Досега безплатни бяха е-четимите учебници от първи до седми клас.

Освен от средношколци, е-четимите учебници за 8-12-и клас, както и за по-долните класове, могат да се ползват от учители и родители. Достъпът до тях е изключително лесен и бърз.

Това, което потребителят трябва да направи, е да влезе в профила си на www.e-prosveta.bg през бутона ВХОД с потребителско име и парола. Ако няма профил, трябва да се регистрира напълно безплатно. После трябва да избере секция „Учебници“ (горе вляво на екрана), а след това – клас и предмет, за да се визуализира учебникът, който желае да отвори и ползва.

От издателската група са предложили на Министерството на образованието и науката (МОН) да добави тези учебници към платформата „Дигитална раница“.

„Вярваме, че възможно най-скоро МОН ще направи необходимото и ще добави в своята „Дигитална раница“ е-четимите учебници на „Просвета“ за 8-12-и клас, за да могат всички преподаватели и гимназисти да се възползват от тях още през настоящата учебна година. Така тази раница ще натежи значително, но не с килограми, а със знания“, споделиха от издателската група.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации