23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

По нареждане на кмета Благомир Коцев бяха предприети спешни мерки за ремонт на „паяци“

Най-четени

Още публикации

По нареждане на кмета Благомир Коцев още вчера бяха предприети спешни мерки по отношение на неработещи специализирани технически средства тип „паяк“. Очаква се до края на седмицата проблемът да бъде отстранен, посочват от предприятие „Общински паркинги и синя зона“. За проблеми с техниката съобщиха от предприятието вчера.


ОП „Общински паркинги и синя зона“ разполага с пет технически средства тип „паяк“. Причината за наличието на неработещи „паяци“ е, че Община Варна е с изтекли повече от 12 месеца договори за ремонт на моторни превозни средства, за което кметът Коцев информира още през декември миналата година и нареди да се предприемат действия по устойчиво решаване на казуса.


Два от специализираните автомобили са в експлоатация от 2008 г. и към момента не са годни за работа на терен, поради нуждата от сериозни ремонти. 


Другите три „паяка“ са доставени през 2019 г. За времето, през което общината няма договор за ремонт (над 12 месеца), не е имало сериозни проблеми и екипът на общинското предприятие се е справял, но това вече не е възможно, стана ясно от справката на директора.
До момента не е имало ситуация, в която в градът да няма работещ специализиран автомобил тип „паяк“, посочват още от „Общински паркинги и синя зона“. 


Ако, докато траят ремонтите на „паяците“, е крайно наложително да се осигури достъп на линейка или на автомобил със специален режим, ще се търси съдействие от частни компании с аналогична техника, е решението, което е възможно на този етап след системното оставяне на МПС на общината без техническа поддръжка. До края на седмицата проблемите ще бъдат отстранени, посочва в своя информация до кмета Младен Иванов – директор на предприятието.


Междувременно кметът очаква и действия от страна на дирекция „Управление на собствеността“ след цялостния анализ на състоянието на автопарка на Общината, който Коцев нареди още преди празниците.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации