27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Вандалска проява във Варна! Събориха бюст-паметника на граф Игнатиев

Най-четени

Още публикации

В 9:10 ч. тази сутрин гражданин е сигнализирал дежурния служител в Община Варна за вандалски набези върху паметника на граф Н.П. Игнатиев, който се намира в Градската градина между Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и филиала на театъра във Варна.


На място веднага са се отзовали директорът на Дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. инспектор Георги Ковачев. Те са констатирали, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, вероятно с лост, ръбовете са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма липсващи елементи.


Монументът е демонтиран и ще бъде прибран и съхранен, докато не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възстановен на мястото си.


Припомняме, че това е пореден вандалски акт върху този паметник.


Община Варна призовава гражданите да се въздържат от хулигански прояви и посегателства върху паметниците на културното наследство във Варна и върху общинска собственост, спирки на градския транспорт, машини за продажба на билети, подлези и др. Общината ще засили контрола и видеонаблюдението с цел превенция и разчита на гражданите за съвместно опазване на собствеността.  


Гражданите да продължат да сигнализират дежурните и органите на реда, ако станат свидетели на подобни актове.


Припомняме телефоните на дежурните в Общината за подаване на сигнали:
052-820-112,   052-820-204,  052-820-016

Снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации