23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Варна и Бургас обединяват сили за подготовка на новия туристически сезон

Най-четени

Още публикации

Професор Андрияна Андреева и нейният колега Пламен Янев – областният управител на Област Бургас обсъдиха вчера на работна среща съвместни действия, свързани с подготовката на новия туристически сезон. В разговора взеха участие двамата заместник областни управители на Област Варна Антоанета Петрова и Огнян Рачев.

Обсъдена бе възможността да бъде изготвено общо становище между трите областните администрации, които граничат с Черно море – Варна, Бургас и Добрич, което да постави неотложни за решаване въпроси, свързани със старта на туристическия сезон. Областните управители ще настояват за среща с представители на Министерството на туризма /МТ/ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Необходимо е администрациите в трите области своевременно да се запознаят със стратегията на МТ за устойчивото развитие на туризма и възможността България  да се наложи като дестинация за четири сезона, с подготовката на туристическия отрасъл за летния сезон, с прогнозите за очакваните туристи и държавите, от които те ще пристигат. С оглед на обезпечаването на летния отдих край морето, областните управители ще очакват навременно да получат от МТ актуални към настоящата година списъци с неохраняемите морски плажове на територията на областите Бургас, Варна и Добрич.

Актуалните въпроси, свързани с брегоукрепителни дейности по крайбрежните зони, в които се предлагат туристически продукти и състоянието на пътищата край морето са темите, които областните администрации желаят навреме да обсъдят с МРРБ.
Постигна се съгласие през идната седмица да бъде изпратено общо писмо с най-неотложните въпроси пред старта на новия туристически сезон и с покана за среща във Варна към министри и представители на МТ и МРРБ.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации