13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Влизането ни в Шенген ще съкрати с до пет минути обслужването на Летище Варна

Най-четени

Още публикации

Между две до пет минути за пътник ще бъде съкратено обслужването на летище Варна след влизането на България в Шенгенското пространство през март по въздух и вода. Това коментира за Радио Варна Димитър Костадинов, изпълнителен директор на аеропорта. 

Отпадат проверките и визовите ограничения, но те отпадат само за пътуващите до шенгенските дестинации, поясни Костадинов. Пътуването до нешенгенските дестинации, каза той, ще продължава да зависи от геополитическата обстановка и от нивото на конкурентноспособност с други летища. Остават сегашните условия – всеки ще трябва да представи пътнически документи, виза. Остават и проверките, обясни изпълнителният директор на летището. 

Влизането на България в Шенген ще направи пътуването със самолет по-евтино и по атрактивно, категоричен е Костадинов. Пътниците ще усетят съкращаване на обслужването. 

Терминал 2 е основният терминал на Летище Варна, допълни Костадинов. Летището започва голям проект със седемцифрена инвестиция. Той ще включва реорганизация на гейт зоната – за разширяване броя на гейтовете и увеличаване на гъвкавостта, допълни той. 

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации