15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Зеленски: Доставките на боеприпаси за Украйна трябва да бъдат ускорени

Най-четени

Още публикации

Доставките на боеприпаси за Украйна трябва да бъдат ускорени, включително и от собствено производство. Това заяви във вечерното си видеообръщение президентът на страната Володимир Зеленски. Думите му идват след заседание с военни и индустриални представители, провокирано от масирания руски ракетен обстрел от началото на година и необходимостта от интензивна работа на противовъздушната отбрана на Украйна.

„Анализирахме подробно доставките на снаряди и дронове и разпределението им между различните бригади и военни части. Пресметнахме ежедневните нужди, разходът на боеприпаси. Изводът е, че всички видове доставки трябва да бъдат ускорени. Обсъдихме също задействането на нови производствени линии за оръжие и боеприпаси – в Украйна – в нашите предприятия, съвместно с партньорите ни“, каза Зеленски.

Днес Съветът НАТО-Украйна ще заседава в Брюксел, за да обсъди неотдавнашното засилване на руските нападения срещу Украйна.

Съветът беше създаден през лятото на миналата година на срещата на върха на Алианса в литовската столица Вилнюс, за да улесни сътрудничество на организацията с Киев, докато бъдат изпълнени условията за приемане на Украйна в НАТО.

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации