11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Варна ще получи близо половин милион лева за проекти в туризма

Най-четени

Още публикации

Община Варна ще получи от Министерството на туризма 480 000 лева за два проекта за привличане на германски туристи. Те са разработени съвместно с водещи туроператорски компании и оператора на морските летища във Варна и Бургас Фрапорт. За първи път от повече от 10 години Дирекция „Туризъм“ в Община Варна има водеща роля в управлението на проекти. Това каза Снежана Апостолова, заместник-кметът по туризма, по време на работна среща по координация на новите туристически проекти на Варна.

Първият проект – „Магията на морето“, включва 4 пакета. Основните дейности по него са насочени към реклама на традиционния за Варна туристически продукт – морския туризъм. Останалите три пакета ще привличат германските туристи към балнео и СПА-услугите, ще популяризират Варна като целогодишна дестинация с акцент върху културния туризъм.

Община Варна ще има свои представители по този проект на най-голямото и значимо туристическо изложение за Провинция Бавария. То ще се проведе в Мюнхен през месец февруари.

Още този месец Община Варна ще участва в най-голямото световно изложение за масова публика за туризъм и почивки в Щутгарт. Дирекция „Туризъм“ ще представи проекта „Варна – дестинация на четири сезона“. В него акцент е различният подход в представянето на града ни чрез алтернативни пространства за съвременно изкуство и култура и стимулирането на фестивалния и спортния туризъм. Целта и на този проект е Варна да привлича чужди туристи извън летния сезон. 

Всеки от проектите, по които Община Варна е бенефициент, е на стойност 400 000 лв., като 40% се поемат от държавата, а останалите 60% – от партньорите по проекта.  

По думите на заместник-кмета с ресор туризъм Снежана Апостолова, в бюджета на Община Варна за 2024 г. са заложени повече средства за участие в проекти и изложения, както и в реклама на града като туристическа дестинация в социалните медии. По думите на Апостолова още другата седмица финансовата рамка за туризъм ще е напълно ясна като параметри за 2024 г.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации