12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Варненка спечели приз „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго“

Най-четени

Още публикации

Дулия Стоянова спечели награда за най-добър комедиен продуцент в Чикаго. Българската, която е родом от Варна получи приз в категорията „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“ (Best Chicago Producer of 2023) по време на шоуто „The 2023 Gazellies: Annual Comedy Awards Show”, което се организира от списание „The Comedy Gazelle”.

Сънародничката ни получи лично наградата от Джеймс Уеб, който е директор в Netflix. За нея тя се бори с трима американци, които все пак останаха след нея в класацията.

Номинираните са били определени от представители на комедийния брашн в Чикаго чрез анонимно гласуване, с което се стигнало и до наградите в The Den Theatre.

Четиримата с най-много гласове във всяка категория са преминали във финалния втори кръг, където са били определени наградите в различните категории. Тази година в гласуването са се включили почти 500 представители на комедийния бранш. Мнозинството са гласували за Джулия.

Коя е Джулия Стоянова

Джулия Стоянова е родена в град Варна, България. През 2016 г. завършва НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за куклен театър. Седмица след дипломирането си се мести в САЩ.

През 2019 г. завършва курса за импровизационен театър към The Second City (гр. Чикаго), след което започва да се занимава със стендъп комедия (Stand-Up Comedy).

През 2021 година създава комедиен клуб (“RED ROOM” Comedy Club), в който до днешна дата са играли повече от 400 различни комици от цяла Америка. През 2022 и 2023 г. Джулия Стоянова бе част от екипа, който засне комедийните спешъли на Сам Морил и Марк Норманд за NETFLIX.

Миналата година бе наета в най-бързо разрастващия се театър за хумор и сатира в Чикаго. През последните шест месеца е имала възможността да работи с Дейвид Летърман, Том Сегура, Джон Малейни и други.

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации