25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 23, 2024

34-годишен варненец остава в ареста, разпространявал детска порнография

Най-четени

Още публикации

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в ареста 34-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, както и за склоняване на малолетни лица за заснемане на такива материали.

До днес той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

О.С. е задържан при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР във Варна. В хода на разследването е установено, че мъжът е съхранявал и разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица видимо ненавършили 18 години. Освен това, чрез електронни съобщения той установил контакти с лице, ненавършило 14-годишна възраст, и го склонявал да участва в създаването на видео материали със сексуално съдържание.

При извършените претърсвания, са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи именно такива файлове в графичен и видеоформат.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна, назначени са множество експертизи. Днес съдът уважи като основателно искането на прокурора по случая за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо О.С. и определи той да остане в ареста. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации