11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, май 7, 2024

Мистерия! Обаждане от US номер кара близки да се съмняват, след като роднина полетя от прозорец

Най-четени

Още публикации

Обаждане от САЩ накара роднини на самоубил се мъж да се съмняват, че може да е бил бутнат. Оказва се обаче, че позвъняването не е от чужбина, а от чуждестранния номер на служител на американското посолство.

На 10 януари мъжът вървял по ул. “Козяк” след края на работния ден. Видял младеж, качил се на перваза на прозорец. По-късно става ясно, че това е 29-годишен компютърен специалист, пише в. „24 часа“.

Служителят на посолството веднага се обадил на тел. 112 и съобщил, че човекът се кани да скочи. Екип на полицията пристигнал за минути, но вече било късно, а спешните медици само констатирали смъртта.

За случая съобщи във фейсбук неговата леля – журналистката Феня Декало. Убили са племенника ми в България. Някой е бил в дома му (намерена е отключена входната врата, като ключът е бил от вътрешната страна). Не само че не беше наркоман, а въобще не пушеше. Печелеше достатъчно, за да не е заборчнял на някого. Не вярвам да е бил замесен и в дамска история. Малко преди да го намерят размазан на асфалта, някой се обадил в полицията уж от Америка. (Знаем я тази технология, симулираща обаждане от чужбина, може и от съседната стая.) Сега трябва да разберат дали е бил мъртъв още преди да го хвърлят през прозореца. Може би за полицията ще е по-изгодно да го запишат в графата на самоубийците. Няма да има нужда да търсят неизвестния извършител, написа Декало в социалната мрежа.

Ключът наистина бил от вътрешната страна, но входната врата не е била отключена, а заключена. В дома нямало следи от борба. А обаждането било не от чужбина, а от чужд номер. Разследване ще има за склоняване към самоубийство. Иззети са всички телефони и компютри, които младият мъж е ползвал. Назначени са експертизи, за да се види с кого е общувал и дали някой не го е подтикнал към фаталния скок.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации