23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Разчистват от дънери и дървета езерцето до Крайбрежната във Варна

Най-четени

Още публикации

Експертите от общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“ разчистват от рано сутринта със специализирана техника дънери, клони и паднали дървета езерото под алпинеума в Морската градина във Варна. 

Едрогабаритният дървесен отпадък попадна в езерото вследствие на урагана във Варна на 18 и 19 ноември миналата година. 

До момента се търсеше специализирана техника, която да е свободна и годна да извърши дейността, тъй като процесите по отстраняване на последиците от бедствието през последните седмици бяха интензивни и на много места в града, където се ползваше наличната техника.

На място на алпинеума от тази сутрин са изпратени два екипа. В премахването на дървесния отпадък са включени багер, кран и други подемни мощности.

Дейностите се извършват и с цел да не се затлачва каналът, който минава  през Морската градина към морето, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров. По негови данни трупите и дървесината от езерото ще бъдат извозени в общинската база за съхранение на дървесина още в рамките на деня.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации