18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

САЩ спряха доставките на оръжия за Украйна

Най-четени

Още публикации

Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две години, но за настъплението на Силите за отбрана е необходимо да се контролира въздушното пространство.

„Ситуацията на фронта е много тежка. Нямаме достатъчно оръжия“, каза Володимир Зеленски на пресконференция след посещението си в Република Латвия, съобщава Укринформ. Украинският президент е на европейска обиколка с цел да ускори предоставянето на финансова и военна помощ за Киев.

Съединените щати спряха доставките на оръжие и военна техника за Украйна заради липса на бюджетни средства за подобни програми. Това заяви на редовния си брифинг координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

„Предадохме последния пакет от наличните резерви, за които имахме финансиране“, каза той и добави, че е изключително важно Конгресът да работи по искането за допълнително финансиране.

Според Кърби необходимостта от нови доставки на оръжия за Киев е голяма, особено през зимните месеци, предаде БНР.

Администрацията на президента Джо Байдън изпрати преди четири месеца искане до Конгреса за допълнително финансиране, което да се ползва основно за подпомагане на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския регион. Искането на стойност 106 милиарда долара беше блокирано от републиканците.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации