23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Спор между „Възраждане“ и ДПС в парламента

Най-четени

Още публикации

Спор между депутати от „Възраждане“ и ДПС завърши със закана за подаване на сигнал до прокуратурата.

В декларация от парламентарната трибуна Даниел Проданов от „Възраждане“ заяви, че фирма на близък до почетния председател на ДПС ще превърне в поредния фотоволтаичен парк стотици декари от казанлъшкото село Кънчево при неизгодни за собствениците им условия.

„Овощни градини, ливади и пасища, Тракийско светилище, водоизточници, достъп до горите и до иметоте им. Всичко това им се отнема срещу 35 лева на декар годишно за общината, докато инвеститорите очакват печалба от над 9 милиона лева на година. Съвсем случайно вероятно управител на фирмата-инвеститор е лице, което е в Съвета на директорите на друга фирма, чийто собственик на капитала е ТЕЦ „Варна“. Това не е ли същият обръч от фирми, който притежава и онова имение на един почетен председател в Росенец?“, заяви Проданов, като уточни, че жители на селото са в Народното събрание, за да търсят съдействие.

Според Йордан Цонев от ДПС обаче е недопустимо парламентарната трибуна да се използва за внушения:

„От тази трибуна не се правят фалшиви инсинуации и намеци и за това ние ще сезираме Прокуратурата за пълно разследване на този случай“, коментира Цонев.

От „Възраждане“ отговориха, че вече са сезирали прокуратурата.

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации