23.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

Кметът Благомир Коцев поздрави командира на Военноморските сили по повод 125 от създаването на щаба

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев поздрави командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по повод 125 от създаването на щаба. Коцев присъства и на официалната церемония за празника, която се проведе в сградата на флота. На нея присъстваха адмирали от запаса и резерва, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители. Сред официалните гости беше областният управител проф. Андрияна Андреева.

По време на церемонията се проведе награждаване на военнослужещи и цивилни лица за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм. Беше направена и кратка историческа справка за първия началник на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Васил Хитров.

Управлението на флота е създадено на 13 януари 1899 г. с указ № 6 на княз Фердинанд за сливане на командването на дунавската флотилия и на морската част в едно – „Управление на Флота“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации