23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Голям интерес към родното Черноморие на туристическо изложение в Германия

Най-четени

Още публикации

Община Варна представя ваканционния си туризъм на едно от най-мащабните туристически изложения в света – СМТ Щутгарт (Германия). Форумът стартира на 13 януари и е с продължителност 9 дни. Очаква се изложението да бъде посетено от около 300 000 посетители.


Основен фокус в представянето на Община Варна е морско-ваканционния туризъм, с възможности за спа и уелнес и културни маршрути. Друг акцент е запознаването на туристите с проекта „Варна – дестинация за четири сезона“, чиято цел е да привлича туристи и извън летните месеци. В него Варна е представена чрез алтернативни пространства за съвременно изкуство и култура, за да стимулира фестивалния и спортния туризъм.


Община Варна е позиционирана на българския информационен щанд, организиран от Министерството на туризма. В съседство са разположени и  самостоятелните щандове на туроператорите Alltоurs flufreizen GmBH и Schauinsland Reisen GmbH, партньори на Общината в Програмата за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини, която се финансира на Министерство на туризма.


По данни на представителите на Община Варна в изложението, в периода на ранните записвания се наблюдава повишен интерес към българското Черноморие.


Федералната провинция Баден-Вюртемберг, чиято столица е Щутгарт, се отличава с висок жизнен стандарт, ниска безработица и висока покупателна способност, което е добра предпоставка за увеличен брой туристически пътувания зад граница. Наблюдава се тенденция към все по-голямо търсене на устойчиви и алтернативни форми на туризъм.


Водещи теми на изложението са къмпинг и караванинг, туристически дестинации, дейности на открит, голф, уелнес и спа, круизи, посочват от ресорната дирекция по туризъм в общината.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации