31.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, юли 23, 2024

Голяма драма с тока, сметките скочиха двойно

Най-четени

Още публикации

Започва ли новата година с по-високи сметки за ток? Според част от потребителите фактурите за електричество са драстично по-високи от тези за същия период преди година. 

Сигналите идват от различни точки на страната, които се покриват от различните ЕРП-та. Според хората сметките им са се увеличили с поне 50%. Цената на тока обаче не се е променяла от 1-ви юли миналата година и се контролира строго от КЕВР. За това част от потребителите обвиниха новите си електромери. За NOVA две от електроразпределителните компании обясниха, че няма промяна в ценообразуването, а най-вероятно по-високите сметки идват след по-голяма консумация.

От компаниите, доставчици на електричество обясниха, че по-големите сметки идват, тъй като все повече домакинства са избрали да се отопляват с електричество. И, че консумацията на ток през зимата нараства със 70%. Ако се сравняват едни и същи периоди в различни години, трябва да се вземе предвид и увеличението на цената от юли. Важно е да се обърне внимание и на уредите, които използваме и колко добре е изолирано жилището ни. Възможно е, ако има съмнения, електромерът да бъде проверен. От асоциация „Активни потребители“ напомнят, че това може да не е безплатно.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации