23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Община Варна ще инвестира 100 000 лв. в ремонт на гребната база

Най-четени

Още публикации

В бюджета на Община Варна за 2024 г. ще бъде заложена сума от около 100 000 лв. за ремонт на гребната база „Сия Нейкова“ на брега на Варненското езеро. Това съобщи в интервю за БНТ заместник-кметът с ресори образование и спорт Павел Попов. По думите му спортното съоръжение от години е в окаяно състояние, сумите за ремонт отдавна са ясни, но ремонт така и не е започнал.


За близо двата месеца, откакто е в ръководството на Община Варна, Попов се е запознал със състоянието на спортните бази в града, които са над 20. Поне една трета от тях са в окаяно състояние, коментира той и допълни, че децата на Варна и спортните традиции на града заслужават много повече.


Решение на проблемите Попов вижда във включването на спортните клубове в оборота на средствата, които базите могат да генерират. По думите му, досега Община Варна е разходвала около 8 млн. лв. годишно за издръжка на спортните съоръжения, но те са били основно за покриване на режийни разходи, не и за капиталови инвестиции. 


Павел Попов уточни, че е необходимо технологично време ремонтът да започне, тъй като трябва да бъде приет бюджетът на Община Варна. Срокът за приемането на бюджета е през месец февруари. Попов допълни, че работата по проекта се очаква реалистично от пролетта и през есенния сезон вече да има видимо подобрение в състоянието на базата.


Гребна база „Сия Нейкова“ е разположена на площ от 17 декара на брега на Варненското езеро в местността „Малка чайка“. Притежава хангари за лодки, закрит гребен басейн, зала за силова подготовка и тренажорна зала. Базата е предназначена за развиване на високо спортно майсторство и провеждане на тренировки по академично гребане. През годините много олимпийски и световни шампиони и медалисти са провели своята подготовка там.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации