29 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 20, 2024

Батерия с атомна енергия държи телефона ни жив 50 години

Най-четени

Още публикации

Първата минибатерия с атомна енергия е разработена от китайска компания. Тя може да поддържа телефона ви работещ 50 години, без да има нужда от презареждане, а на всичко отгоре е и безопасна за природата.

Betavolt Technology обяви, че успешно е миниатюризирала радионуклеидни батерии с атомна енергия, като размерите са 15х15х5 милиметра. Използва атомен изотоп, който генерира 100 микровата енергия с напрежение от 3 волта в процеса на полуразпад.

В момента чудото е в етап на пилотна разработка, но плановете на Betavolt са за масово производство. Според компанията батерията може да се използва в телефони, дронове, космическа апаратура, изкуствен интелект, медицинска апаратура, свръхчувствителни сензори и микророботи. Идеята на фирмата, която е базирана в Пекин, дошла от пейсмейкърите и сателитите.

Betavolt планира да разработи технологията си и до 2025 г. да има батерия, която е с мощност от 1 ват, пишат от „24 часа“.

Тази технология ще е революция в електрониката, като ще направи излишни всички зарядни устройства, както и външните батерии. Просто защото не деградира заради липсата на цикли за презареждане при сегашните литиевойонни батерии.

Технологията на BV100 с безкрайна енергия ще позволи на дроновете да летят постоянно, както и електромобилите да пътуват на огромни разстояния. Без презареждане.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации